Vragen? 0183 35 91 68

Nieuws


Nieuwsbrief Juni 2017

1 juni 2017
Natuursteen voor buiten

Het is alweer bijna zomer! Dit betekend dat we alweer regelmatig gebruik hebben kunnen maken van ons terras, balkon en de gelukkige onder ons; het zwembad.
Voor ons een goede reden om het in deze nieuwsbrief te hebben over het vastleggen van uw tegels op dit terras, balkon of zwembad.

Wij leven in Nederland in een gematigd zeeklimaat, dit betekend dat wij niet alleen regen kennen (gemiddeld 690-900 mm per jaar), maar ook vorst en zomerse temperaturen tot wel 30-35 graden. Onder deze weersomstandigheden is het lastig een goed hechting te krijgen en te houden.
Uw tegelwerk komt hier immers regelrecht mee in aanraking en vaak zien we dan ook los komende tegels, gescheurde voegen, kalk bloedingen enzovoorts.
 
Om dit te voorkomen adviseren wij een systeem dat ervoor zorgt dat vocht en dus vorst de hechting van de lijm niet kan beïnvloeden. De essentie van dit systeem in het kort:
  1. Voldoende afschot om de neerslag van uw tegels te laten vloeien
  2. De inwendige en uitwendige hoeken afdichten met een band/tape
  3. De ondergrond behandelen met een 2 componenten afdichting (bestand tegen vorst, hitte en vocht)
  4. Het lijmen van de tegels met een hiervoor geschikte lijm
  5. Voeg de tegel af met een hiervoor speciaal ontwikkelde nanovoeg
  6. En kit de aansluitingen met dilataties af met een hiervoor bestemde siliconen kit
Nadat deze manier van aanbrengen is toegepast kan het vocht niet meer van onderaf bij uw tegelwerk komen, maar ook de vorst en regen van bovenaf kan de tegel niet loskrijgen van de ondergrond. Deze hechting is dus optimaal en geschikt voor elk weertype.
Zelf werken wij graag met de fabrikant PCI. Door deze goede samenwerking kunnen wij op projecten garantie krijgen welke wij dus weer kunnen doorgeven aan de uiteindelijke gebruiker.
Hieronder een aantal foto's van de door ons uitgevoerde projecten, voor meer informatie kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.


Contact

Houtstraat 2
4231 DS Meerkerk
0183 35 91 68
info@leeuwen-natuursteen.nl

Volg ons op Facebook
Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag van
08:30 - 12:30 uur en van 13.00 - 17.00 uur

Van Leeuwen Natuursteen BV
KvK 62309099
BTW nr. NL8547.59.268.B01


Van Leeuwen Natuursteen Design BV
KvK 62244434
BTW nr. NL 8547.24.849.B01

Showroom

U bent van harte welkom in onze showroom in Meerkerk om onze uitgebreide collectie te bekijken. Onze showroom is goed te bereiken vanaf de snelweg. Vanuit Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Schoonhoven, Ameide, Vianen, Culemborg, Heukelum, IJsselstein, Hagestein, Nieuwpoort bent u er dan ook zo.